03 Νοε 17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017
Οι καλύτερες HR πρακτικές στο βάθρο των διακρίσεων
Σε εξαιρετικά εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, στο Athenaeum InterContinental, η τρίτη τελετή απονομής των HR Awards.

Περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους, εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας τις καλύτερες ανθρωποκεντρικές πρακτικές για το 2017. Τα HR Awards διοργανώθηκαν για 3η χρονιά, από το περιοδικό HR Professional και τη Boussias Communications, με στόχο να «φωτίσουν» και να αναδείξουν τις πρωτοβουλίες και τις πρακτικές της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Συνολικά διακρίθηκαν 27 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας και Χρυσό Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Vodafone, Ελληνικός Χρυσός, Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ, Kariera.gr, Biorecycling, Public (Retail World SA), Stone Group International και η ΑΧΑ Ασφαλιστική.
Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με ένα σύντομο μήνυμα του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, Richard Boyatzis, αναφορικά με  τη διαδικασία αξιολόγησης των φετινών υποψηφιοτήτων , η οποία βασίστηκε στο μοντέλο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο πλαίσιο αυτό σε κάθε κατηγορία βράβευσης, όπως σχολίασε και ο ίδιος, έγινε προσπάθεια να δοθεί 1 Gold, 1 Silver και 1 Bronze βραβείο στις δράσεις που διέθεταν φυσικά τα απαραίτητα καινοτόμα στοιχεία και αποτελέσματα, ενώ υπήρξαν κατηγορίες στις οποίες δεν δόθηκε Gold διάκριση. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο αριθμό τόσο των υποψηφιοτήτων όσο και των εταιρειών που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, τονίζοντας τον έντονο ανταγωνισμό που παρατηρήθηκε σε όλες τις κατηγορίες βράβευσης. Τέλος, σχολίασε το υψηλού επιπέδου περιεχόμενο των έργων που αξιολόγησε η Κριτική Επιτροπή, ενώ προσκάλεσε τις εταιρείες και τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού να συνεχίσουν να καινοτομούν και επενδύουν στους ανθρώπους τους. 
Η βραδιά συνεχίστηκε με την απονομή 2 Τιμητικών Βραβείων, τα οποία αποφάσισε ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής. Το πρώτο Τιμητικό Βραβείο παρέλαβε για τη συνολική της συνεισφορά στο χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, η Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ίδια σημειώνεται ότι έχει ιδρύσει και έχει διευθύνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ από το 2002 έως το 2011, στο οποίο συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος, ενώ είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ). Το δεύτερο Τιμητικό Βραβείο απέσπασε για το συνολικό της έργο στο χώρο του HR η Όλγα Επιτροπάκη, καθηγήτρια Μάνατζμεντ στο Durham University και καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, κάτοχος της επώνυμης ακαδημαϊκής έδρας «Σταύρος Κωστόπουλος» στη Διοίκηση και Ανάπτυξη και Ανθρώπινου Δυναμικού στο ALBA Graduate Business School at the American College of Greece (από το 2016 βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών). Σημειώνεται ότι τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο χώρο της ηγεσίας, της απασχολησιμότητας, του συναισθήματος, της εργασιακής ταυτότητας και της διαχείρισης της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο, ενώ τα αποτελέσματα των ερευνών που έχει διεξάγει έχουν δημοσιευθεί σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως Journal of Applied Psychology, Personnel Psychology, Leadership Quarterly, Journal of Organizational Behavior κ.ά. 
Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές της βραδιάς τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής καθώς και oι: Φανή Κλειδά, Managing Director της ManpowerGroup και Γιώργος Λαμπρινός, CEO της GEP - Χορηγών των HR Awards 2017. 
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων πραγματοποιήθηκε από έγκριτη Κριτική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν οι: Richard E. Boyatzis, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Καθηγητής Organizational Behavior, Psychology και Cognitive Science στο Case Western Reserve University και Καθηγητής στο τμήμα People/ Organizations του ESADE, Gilles Gambade, Managing Partner at TopTeam World (France, Greece, Cyprus), Associate Partner at Leaders Excellence Partners (France), Associate Director at Promed Coaching (France), President of Hellenic Coaching Association/EMCC Greece, Αναστασία Π. Rush, CEO Hellas EAP Ltd., Πρόεδρος Hellenic Branch EAPA Int., Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Εργασιακής Διαμεσολάβησης (ΕλλΚΕΔ), Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αμοιβής της Εργασίας, Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Ελεάννα Γαλανάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στη Συμπεριφορά Οργανισμών, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN) και πρώην Πρόεδρος Ευρώπης, Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής, Πρόεδρος ΟΝΕΤΕΑΜ ΑΕ, Δρ. Διονύσης Διονυσίου, Aναπληρωτής Καθηγητής Οργάνωσης & Διοίκησης, Aακαδημαϊκός Διευθυντής του MSc in Strategic Human Resource Management, ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, Ολυμπία Καμινιώτη, Διευθύντρια Ανάλυσης Αγοράς Εργασίας και Εργασιακών Σχέσεων Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), Δρ. Βενετία Κουσία, Μέλος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Απασχόλησης, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Δρ. Κωνσταντίνος Κρεμαλής, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών & Δικηγόρος ΑΠ Αθηνών και Μονάχου, Ειδικευμένος σε θέματα Εργατικού Δικαίου, Κοινωνικού Δικαίου, Ασφαλιστικού Δικαίου και Δικαίου της Υγείας, Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος ΕΑΣΕ και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ICAP, Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, Coach, Ομιλήτρια, Συγγραφέας, Founder & CEO Life Clinic Group, Πρώην Πρόεδρος ICF Greece Charter Chapter, Άννα Μαμαλάκη, Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου, ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, και Θεόδωρος Τόλλης, Πρόεδρος, Ένωση Ιδιωτικών Εταιρειών Απασχόλησης (ΕΝΙΔΕΑ).
Η Επιτροπή εξέτασε τα αναλυτικά στοιχεία και την τεκμηρίωση που κατέθεσαν οι συμμετέχουσες εταιρείες και αποφάσισε με γνώμονα  παραμέτρους όπως: η συμβολή της ενέργειας σε σχέση με τις επιχειρηματικές ανάγκες του οργανισμού, η συμβολή του προγράμματος σε σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων και τη βελτιστοποίηση της εργασιακής τους καθημερινότητας, o σχεδιασμός, η μεθοδολογία και ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος, η καινοτομία της ενέργειας καθώς και τα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα της δράσης. 
Χορηγοί των HR Awards ήταν η GEP και η ManpowerGroup, Υποστηρικτές η Aon και η ΔΕΠΑ και Χορηγός Ποτού ο Οίκος Μεταξά.
Τα βραβεία, για ακόμα μία χρονιά, διεξήχθησαν με την υποστήριξη των ακόλουθων Φορέων, Ινστιτούτων και Πανεπιστημίων: Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), Ένωση Ιδιωτικών Εταιρειών Απασχόλησης (ΕΝΙΔΕΑ), Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), ΣΕΒ ΙΒΕΠΕ, ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, Ελληνικό Παράρτημα Employee Assistance Professionals Association, Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής (EBEN.GR), Hellenic Coaching Association/EMCC Greece και International Coach Federation Charter Chapter (ICF).
Στο site των βραβείων, www.hrawards.gr, μπορείτε να δείτε το video από την τελετή απονομής, φωτογραφίες, καθώς και τον πίνακα των νικητών.

 

Last modified on Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 10:11